כצנלסון 17ב טבעון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/08/2014 | 12:42 | מאת: הניה

אני בת 66 נותלת נורמלור 50 מג, לוסרטן פלוס ,אמלודיפין, סימבסטין ויותירוקס לחץ הדם מאוזן וכך גם יתר הערכים. האם מומלץ לי לקחת אספירין במינון נמוך? הייתי אצל קרדיולוג והוא כתב אולי כדאי לשקול זאת. מי אמור לשקול - אני? - רופא המשפחה? בתודה מראש על תשובתכם

שלום, מי שאמור לשקול זאת הוא רופא המשפחה ו/או הקרדיולוג תוך כדי שהם מערבים אותך בהחלטה. בכל טיפול תרופתי המטרה היא להגביר את התועלת עם מינימום סיכון אפשרי. במקרה הזה תוספת של אספירין במינון נמוך המטרה שלה (התועלת) היא להפחית את הסיכון לאירוע לבבי. הרופא ישכלל את הסיכון לאירוע לבבי לפי גילך ומחלות הרקע שלך ואורח החיים שלך ולפי זה יחליט אם כדאי להתחיל טיפול כזה. הסיכון העיקרי בשימוש באספירין הוא עלייה בסיכון לדימומים. אני מניח שלא היה לך בעבר אירוע לבבי. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי