התנגשות בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/08/2014 | 05:44 | מאת: אורנה

אמי בת 72, סובלת ממחלות רבות: סכרת, ייתר לחץ דם, חרדות, חוסר שינה, השמנה, בריחת סידן, אך המחלה שהכי מפריעה לה היא הרעד בידיים ובפה. הרעד הוא רק ביד אחת. אני מבקשת לבדוק האם ייתכן שהרעד נגרם לה כתוצאה מהתנגשות בין התרופות הבאות: dopicar, ezetrol, caltrate, topritrim, crestor, cipralex, prolol, lorivan. תודה מראש על כל סיוע.

שלום, מהתרופות שהזכרת ניתן לראות שאמך סובלת ממחלת פרקינסון, נכון? במקרה כזה הסיבה העיקרית לרעד, לדעתי, היא טיפול שאינו אופטימלי. מומלץ לבדוק מחדש אצל הרופא האם הטיפולהקים מספיק להפחתת תסמיני המחלה. בברכה אליאס

17/09/2014 | 03:35 | מאת: אורנה

תודה על תגובתך, אליאס. אמי לא מאובחנת כחולת פרקינסון. את הבעיה שלה הגדירו כרעד בלבד, אך נתנו לה תרופות שמתאימות גם לפרקינסון ולאפילפסיה. הרעד לא פוסק. בעצם אנו מבחינים כעת שהיא רועדת גם ביד השניה וברגליים.

שלום, מה המינון של ציפרלקס וכמה פעמים ביום היא נוטלת caltrate?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי