מינון זנטק לתינוק

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/09/2014 | 11:37 | מאת: איתי

בני בן 7 שבועות שוקל 5.300 ק"ג. עקב בעיית ריפולוקס מקבל סירופ זנטק. רופא אחד רשם 0.6 CC פעמיים ביום. ורופא אחר 1.5 מ"ל פעמיים ביום. האם כמות של 3 מ"ל ליום לתינוק במשקל שלו אינה גבוהה? מהו המינון המקובל?

שלום , המינון הממולץ לפי הספרות הוא 5-10מג לכל ק"ג ליום מחולק לשתי מנות לילדים מגיל חודש-16 . במקרה שלכם זה אומר מקסימום 53 מ"ג ליום שהם בערך 3.5 מ"ל ליום. כך שהמינון נראה תקין

02/03/2017 | 18:47 | מאת: ברזל וזנטקס

היי! האחיינית שלי לוקחת תוסף ברזל וזנטק...למיטב הבנתי נאמר לי כי ייתכן והזנטק מונע את ספיגת הברזל האם זה נכון? המלצתי לגיסתי שאם כך הדבר קודם לתת ברזל ואז זנטק כמה זמן צריך לחכות בין לבין בסדר הזה?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי