שילוב בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/08/2014 | 14:07 | מאת: שוש

שלום אבי בן 84לוקח פרומינקס 0.4 מיקרופרין 100 פרבסטאטין 10 קרדילוק קלופידוגרל טבע אומפרדקס 40 אמלו 5מ"ג soasmex האם אין סתירה בין התרופות? תודה

שלום, את הפרומינקס - אני מניח שאביך מקבל בגלל הגדלת ערמונית שפירה. השילוב של מיקרופירין,פרבסטטין, קרדילוק קלופידוגרל אומפרדקס ואמלו מקובל וכנראה אביך מקבל טיפול זה לאחר אירוע לבבי. אין מניעה משילוב כדורים אלה. לגבי spasmex תיתכן בעייה בזה שהתרופה עלולה להעלות את קצב הלב ובכך לנגוד את ההשפעה של קרדילוק. האם זה אומר שאין לשלב? לא בהכרח כי מצד שני במספר מחקרים נראה שהבטיחת הלבבית של תרופה זו היא טובה. בכל אופןמומלץ להתייעץ עם קרדיולוג ולראות האם שימוש ב- spasmex עלול להפריע לטיפול התרופתי במחלה הלבבית אצל אביך

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי