שילוב בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/08/2014 | 12:33 | מאת: נערה

אני לוקחת 3 כדורים ביום קולכיצין בגלל FMF. לאחרונה רופא עור נתן לי מרשם לקחת אנטיביוטיקה רוקסיתרומיצין למשך חודשיים (כדור אחד ביום) כדי לטפל באקנה. (בנתיים עדיין לא התחלתי בטיפול) שאלתי אותו והוא אמר שאין בעיה בשילוב בין התרופות, אבל קראתי באינטרנט שהתרופות האלו לא מומלצות לשילוב והדבר הלחיץ אותי. האם יש מניעה מלקחת את התרופות האלו בו זמנית? מה לעשות? תודה מראש

שלום, רוקסיתרומיצין היא אנטיביוטיקה ממשפחת המקרולידים. תרופות ממשפחה זו ידועות כמעכבות אינזימים מסויימים (בעיקר בכבד) החשובים בין השאר בפינוי תרופות וחומרים זרים מהגוף. קולכיצין, חלקית, מפונה ע"י אותם האנזימים, כך ששילוב שתי התרופות עלול לגרופ לעלייה בריכוז קולכיצין בדם. רוקסיתרומיצין גורמת לעיכוב זה פחות משאר התרופות במשפחה זו לכן לא ברור אם התגובה היא משמעותית. אם את נוטלת תרופות אחרות שגם הן משפיעות על פינוי קולכיצין מהגוף ובנוסף גם סובלת מבעייה בתפקוד הכליות במקרה כזה התגובה עלולה כן להיות משמעותית. ליתר בטחון ניתן לשקול טיפול אחר לאקנה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי