העלאת מינון לוסטרל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/08/2014 | 01:28 | מאת: יואב

שלום כמה זמן לוקח להרגיש שיפור בהעלאה של מינון הלוסטרל מ -100 מ"ג ל-150 מ"ג? והאם את ה 50 הנוספים עדיף לקחת בכדור שלם של 50 מ"ג או שאפשר גם לחצות את הכדור של ה 100 מ"ג לחצי? כתוב על הטבליות שהן בעלות ציפוי, כך שאולי לא ניתן לחצות? ושאלה נוספת. האם יש הבדל בין התרופות השונות ממשפחת ה SSRI ? יש שיותר מועילים לחרדה ופחות לדכאון ולהיפך? כמו כן לגבי הפרעות פאניקה ומחשבות טורדניות. תודה רבה

שלום, א- בד"כ כלל בין 2-4 שבועות. אך בחלק מהמטופלים ייתכן כי יעבדור 8 שבועות. וכמובן קיים הסיכוי כי לא תהיה הטבה. ב- עדיף לקחת בכדור של 50 מ"ג כדי לקבל מינון מדויק ג- יש הבדלים בין התרופות השונות ממשפחת ה- SSRI גם מבחינת המבנה הכימי וגם מבחינת תופעות הלוואי. ד- יש מספר מחקרים קליניים איכותיים שהראו שתרופות ממשפחת ה- SSRI יעילות לטיפול בחרדה אך אין מחקרים איכותיים המשווים את היעילות של כל אחד מהם מול השני לטיפול בחרדה. יש הבדלים בתופעות הלוואי ואם תרצה מידע ספיציפי לגבי אחת מהתרופות אשמח לעזור. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי