טרמדקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/08/2014 | 12:53 | מאת: נעמי - נירית

האם מותר לקחת טרמדקס ( 50 מ"ג) , כאשר משתמשים בסימבלטה ( 60 מ"ג )לטיפול בפיברומיאלגיה ? נא השיבו לי בהקדם לאימייל שלי . תודה

שלום, אין לנו את המייל שלך כדי לשלוח תשובה לשם. לגבי שאלתך: א- יש תגובה בין שתי התרופות האלו. תגובה זו עלולה להתבטא במספר דרכים: 1- עלייה בתופועות הלוואי של דולוקסטין (החומר הפעיל בסימבלטה) 2- ירידה בהשפעה מפחיתת הכאב של טרמדול 3- עלייה ברעילות של טרמדול ב- זה לא אומר שאסור לקחת את שתי התרופות ביחד אלא שעדיף להימנע. במקרה והשילוב נחוץ אז יש לשים לב להתפתחות של תופעות לוואי כמו עלייה בחום, רע ועור שנראה אדמומי. כמו כן אם נטילת טרמדול לא הביאה לירידה בכאב אז ייתכן שהסיבה היא התגובה בין שתי התרופות. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי