לוסטרל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/08/2014 | 00:44 | מאת: דוד

שלום מזה כשנתיים אני נוטל לוסטרל בעיקר עקב התקפי חרדה. המינון הוא 100 מ"ג, בשלבים הראשונים ניסיתי (בהוראת הרופא) להעלות גם למינונים של 150 ו 200, אך לא הרגשתי ממש הבדל (ייתכן ואולי לא ניסיתי למספיק זמן?) בהמשך הורדתי שוב ל 100, זה כמעט פתר לי את העניין של התקפי הפאניקה הקשים שהיו לי, אך עדיין יש תחושות של חרדות ומחשבות טורדניות. לאחרונה עקב החמרה במצב בריאותו של אבא שלי, אני חש יותר חרדה וחוסר שקט, ובעיתות החמרה משמעותית אני חש ממש חרדה (אם כי אני לא יודע אם זה התקף פאניקה). רציתי לדעת האם רצוי להעלות את המינון ל 150? ל 200? האם זה עשוי להועיל? תוך כמה זמן אם כן? והאם בהתחלה זה משפיע לרעה? (אם כן, תוך כמה זמן זה מסתדר?) והאם ניתן לחצות כדור לוסטרל? (בעלון התרופה רשום שלא, גם אין פס חציה, אולי זה בגלל שמדובר בטבליות מצופות?) תודה רבה

שלום, בד"כ מקובל להתחיל עם מינון נמוך, 50 מ"ג, ולאחר 4 שבועות שזה הזמן הממוצע לתגובה (אם כי יש שונות בתגובה בין מטופלים), ניתן להעלות את המינון בהדרגה (50 מ"ג כל שבוע) עד למקסימום של 200 מ"ג ליום. העלאה הדרגתית בד"כ מפחיתה את תופעות הלוואי. כמו שראית בעלון אין לחצות כדור של לוסטרל (כנראה בגלל הציפוי אך גם על מנת להבטיח מינון מדויק). בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי