שאלה לגבי אנזים 5AR רדוקטאז

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/08/2014 | 11:56 | מאת: מאור

אני שואל כאן כי לא מצאתי מקום אחר מתאים יותר. ידוע לי שיש 2 סוגים של 5 אלפא רדוקטאז והתרופה נגד התקרחות פינסטרייד(פרופסיה) משפיעה בעיקר על סוג 2 האחראי לזקיקי השיער. האם סוג 1 קשור לתפקוד הכללי של הגוף/מוח ? במידה ואטול תרופה המעכבת גם את סוג 1, אילו תופעות יכולות להיווצר ? תודה

שלום מאור אנזים 5 אלפא רדוקטאז - נמצא בעור ובכבד. קיימות בשוק שתי תרופות שעובדות על אנזים זה פינסטרייד שמשפיעה על סוג 2 ,דוטאסטרייד עובדת על סוג 1 וגם 2 ההתוויה שלו היא לגידול שפיר בערמונית , משתמשים בזה גם להתקרחות אבל ההתוויה הזאת לא רשומה במשרד הבריאות וצריך לזה אישור מיוחד. כעקרון אין אינטראקציה בין התרופות .

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי