ציפרלקס ופלוקנול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/07/2014 | 23:12 | מאת: מישמיש

שלום אני סובלת מפטריה בנרתיק עם גרד מאד חריף ; קיבלתי 0.5 אגיסטן בנרות + הידרואגיסטין ; הרופא נמנע ממתן פלוקנול כי קיימת אינטראקציה שעלולה להזיק לי עקב ציפרלקס 20 מג הנלקח מדי יום נכון לעכשיו הטיפול שניתן טרם סייע לי ; אודה להבין היכן הסיכון באינטראקציה בין התרופות והאם יש חלופות אחרות שהרופא יכול לתת במצב זה כדי לסיים את זה ? אני מאד סובלת תודה מישמיש

שלום אני מתנצל על התשובה המאוחרת. התגובה בינן שתי התרופות שהזכרת מתבטאת בעלייה בסיכון לסוג מסויים של הפרעה בקצב הלב וזאת משתי סיבות, הראשונה היא שכל תרופה מאלה בנפרד עלולה לגרום לתופעה זו והשנייה היא שפלוקונזול (החומר הפעיל בפלוקנול) עלול להעלות את הריכוז של אציטאלופראם (החומר הפעיל בציפרלקס) בדם. לכן יש להימנע משילוב זה. אחת האפשרויות (שיש לעשות רק בהתייעצות עם הרופא המטפל ובהסכמתו) היא להחליף את הטיפול בציפרלקס לתרופה אחרת מאותה משפחה בעלת פוטנציאל נמוך יותר לגרום להפרעת קצב (למשל פארוקסטין). לאחר פרק זמן מסויים (בערך שבוע) ניתן לתת את הפלוקנול. לאחר הפסקת הטיפול בפטרייה ניתן לחכות שבוע ואז אם את והרופא מעוניינים בכך ניתן להחליף בחזרה לציפרלקס. חסרון מסויים במתן פארוקסטין הוא שיש עדויות שתרופה זו גרמה לעלייה במשקל באחוז גבוהה יותר מהמטופלים בהשוואה לאציטאלופראם. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי