טיפול בקסטרל+אבודרט

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/08/2014 | 18:02 | מאת: ישראל

אני מטופל בקסטרל 10 מ"ג 1 ליום כ-5 שנים ולפני 4 חודשים הוסיף האורולוג אבודרט 0.5 מ"ג 1 ליום את שניהם אני לוקח בבוקר. אני מטופל בטוביאז 8 מ"ג 1 ליום בערב לפני השינה.בעבר טופלתי בדתרוזיטול 4 מ"ג עד שהפסיק להשפיע,וסיקר 10 מ"ג עד שקופ"ח הפסיקה לאשר לי את התרופה בהנחה. א.האם נכון שאבודרט מתחילה להשפיע רק אחרי שנה? ב.האם יש מצב שקסטרל מפסיק להשפיע כי הגוף התרגל לתרופה.

שלום ישראל קודם כל צריך לציין שטיפול בקסטרל עדיף בערב אחרי ארוחה ולא בשעות הבוקר , כדי להימנע ממקרים של סחרחורות ונפילות שעלולים להתרחש כתוצאה משינויים בלחץ דם. לגבי שאלתך בנוגע לקסטרל לא ידוע על סבילות לתרופה, אם אתה מרגיש שאינך מגיב לטיפול יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי