השפעה של אנטיביוטיקה על אמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/08/2014 | 08:49 | מאת: דפנה

שלום רב, אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג ציפורל ורציתי לדעת האם זה משפיעה על יעילות של מדבקת אוורה המשמת כאמצעי מניעה. בנוסף אציין כי יש לי מחלת עור בשם הידרדניטיס סופרטיבה. בשל המחלה הומלץ לי על טיפול משולב של אנטיביוטיקות מסוג ציפורל ורפאמפין לטווח ארוך. (חצי שנה לפחות). בהמלצת רופא הנשים החלפתי גלולות הרמונט למדבקת אוורה שכן לדבריו הדבר מונע או מקטין את התגובות הבינתרופתיות. יחד עם זאת שמעתי גם דעות סותרות ואני די מוטרדת. אציין כי אני שייכת למגזר הדתי ולכן שימוש באמצעי נוסף הינו בעייתי עבורי. אשמח לדעת האם ציפורל מפחית את ההשפעה של האוורה (בינתיים כאמור אני נוטלת רק ציפורל). כמו כן אשמח לדעת האם רפאמפין מפחית את ההשפעה של האוורה. במידה וכן, אשמח לדעת אם יש אמצעי מניעה הורמונאלי מומלץ יותר ומה עלי לעשות. תודה מראש.

שלום, למרות שישנה אזהרה בעלון לצרכן סביר להניח שנטילת צפורל לא תשפיע על ריכוז בדם של ההורמונים שבגלולות. הסבר מפורט תוכלי למצוא בתשובה לאשה אחרת שנתתי כאן: http://www.doctors.co.il/forum-2202/message-102527#message-102527 לגבי ריפמפין זה שונה. מאחר וריפמפין מגביר רת קצב הפינוי של ההורמונים בכבד אז הוא עלול להפחית את ריכוזם בדם. כמו כן יש הוכחות ממחקרים שבדקו זאת. לכן גם אם ההורמונים ניתנים במדבקה הם עדיין יעברו פירוק כבדי בקצב מסויים וקצב זה מוגבר בטיפול במקביל עם ריפמפין. האם זה יתבטא בכישלון של התכשיר? אי אפשר להגיד. למיטב ידיעתי אין אמצעי הורמונאלי בלי פוטנציאל להיות מושפע מתגובה זו. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי