נטילת גלולות יחד עם אנטיביוטקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/07/2014 | 17:33 | מאת: רונית

אני נוטלת גלולות מינס כבר חצי שנה והתפתחה לי דלקת גרון השבוע אז אני נוטלת מוקסיפן פורטה 500 ,שמעתי שיש סכנות בערבוב שני התרופות ביחד.האם אני צריכה להמשיך ליטול את הגלולות כרגיל?יש סכנות?ואם כן ,צריך להשתמש באמצעי מניעה נוסף גם לאחר שסיימתי ליטול את המוקסיפן?אני אהיה עדיין לא מוגנת ?

שלום, למרות שישנה אזהרה כנגד שילוב אנטיביוטיקה עם גלולות למניעת הריון, אין מספיק הוכחות כי שימוש במקביל עלול להפחית את הריכוז של מרכיבי הגלולות בדם. ההסבר לאזהרה זו: מאחר וההורמונים שבגלולות עוברים ספיגה חוזרת במעיים הם שומרים על ריכוז מסויים בדם. ספיגה חוזרת זו מסתמכת על פעילותם של חיידקי המעיים, לכן באופן תיאורטי אם מטופלת נוטלת אנטיביוטיקה דרך הפה אז יש ירידה במספר החיידקים במעיים ובגלל כך ירירדה בספיגה חוזרת של ההורמונים שבגלולות ולכן ירידה ביעילותם. העניין הוא שלמרות שתיאורטית זה נכון בפועל לא נראתה ירידה בריכוז הורמונים בדם כאשר שולבו עם מספר סוגי אנטיביוטיקות. האנטיביוטיקה היחידה שמוכח כי אם משלבים אותה עם גלולות היא גורמת לירידה בריכוז ההורמונים שבגלולות היא ריפמפין והיא בכלל גורמת לירידה בריכוז דרך מנגנון אחר. לסיכום, למרות האזהרה נטילת מוקסיפן לא אצורה להפחית את הריכוז בדם של ההורמונים שבגלולות

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי