אנטיביוטיקה ציפרודקס בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/08/2014 | 15:11 | מאת: סימה

שלום, אני בשבוע 34 וקיבלתי היום עקב 2 חיידקים בשתן את האנטיביוטיקה "ציפרודקס" האם בטוח להשתמש בה?? תודה

שלום סימה , לפי העלון לצרכן של התרופה אין להשתמש בה במהלך ההיריון. למרות שאין מספיק מידע בבני אדם לגבי רעילות לעובר ולמרות שהמידע לגבי השפעה שלילית לעובר הוא במחקרים בחיות אך ההמלצה של היצרן היא להימנע משימוש בהריון. אני מציע שתפני בחזרה לרופא שלך ולקבל תחליף במידה ואפשר או שיסביר לך מדוע בחר באופציה זו. חשוב לציין שאם הרופא חושב שהתועלת במקרה זה עולה על הסיכון אז ניתן להשתמש באנטיביוטיקה זו. .

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי