אימוראן ושינוי גוון שתן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/07/2014 | 11:05 | מאת: אמיר

בן 37 חולה קרוהן ,מטופל באימוראן 150 מ"ג כ חצי שנה ,לפני כן מטופל בפורינטול ועקב עליה באנזימי כבד הוחלט לעבור לאימוראן-כרגע נמצא ברמיסיה . בחודש וחצי האחרונים שמתי לב שגוון השתן הפך לצהוב זוהר {זרחני},לא צהוב של מחסור בשתיה אלא בוהק יותר. ביצעתי בדיקות מקיפות, כימיה רחבה,ספירה,שתן כללי, שתן לחיידקים-הכל תקין. השינוי היחידי שעשיתי בתקופה האחרונה זה שהתחלתי להתאמן {לא יודע אם זה קשור} -אני חייב לציין שאם אני שותה הרבה מים הגוון משתנה לגוון רגיל ,אך שוב אני מחדד הגוון הוא חריג "צהוב זוהר"- האם זה קשור לאימוראן? רופא המשפחה אומר שהכל בסדר ואין מה לדאוג ואולי זה מהתרופה- רופאת הגסטרו טוענת שאין לה מושג! אולי יש לך הבהרה בנושא ? אני קצת מוטרד מכיוון שהחשש לפגיעה פנימית גרם לי להפסיק את השימוש בתרופה ואז אני חשוף להחמרה בקרוהן.ברצוני לציין שכרגע גוון השתן תקין

שלום רב כדי שאוכל לענות על שאילתך צריך לברר קודם כמה דברים: 1) האם אתה לוקח תרופות נוספות חוץ מאימורן ? (לציין גם אם אתה לוקח תרופות בלי מרשם) 2)האם היה שינוי כלשהוא בטיפול תרופות ?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי