הפסקה זמנית של ציפרלקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/07/2014 | 12:54 | מאת: יוסף

היות ורופא המשפחה המליץ לי להפסיק את לקיחת הציפרלקס למשך יום יומיים עקב האפשרות שאצטרך להשתמש בפראמין.שאלתי האם הפסקה כזו תעורר אצלי ריגרסייה ואמצא את עצמי בקטע לא סימפטי?ובכלל האם מותר להפסיק בבת אחת תרופה מסוג ציפרלקס? תודה.

חשוב לא להפסיק את הטיפול בציפרלקס באופן פתאומי. הפסקה פתאומית עלולה לגרום לתסמינים חמורים כמו: חרדה, בלבול, עצבנות, חוסר מנוחה, הזעה, כאבי ראש ושינויים בהרגלי שינה. סימפטומים אלו עלולים להתפתח תוך 24 שעות עד 10 ימים. אבל הפסקה זמנית של יום-יומיים לרוב לא תגרום לתופעות לוואי חמורות. ובמידה יתפתחו תסמינים סביר להניח שיהיו קלים וחולפים אחרי שימוש חוזר בתרופה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי