ציפרלקס ופראמין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/07/2014 | 12:49 | מאת: יוסף

שלום ! האם מותר ליטול שתי תרופות אלו לבמשך יום יומיים לשם הכנה לקולנוסקופייה עם מרוקן חדש שעלול לגרום לבחילה ? אשמח לקבל תשובה מהירה ,היות ותחילת ההכנות מתחילה ב 19.7.14 . תודה.

שלום, א- בעלון לרופא ובעלון לצרכן של תרופה זו לא רשומה התווית נגד לשילוב שתי תרופות אלו. ב- מצד שני מבדיקה בשני מאגרי מידע (micromedex, lexi-comp) היו דיווחים על תופעות כגון חום, הזעה, בלבול וקשיון שרירים. שילוב שתי תרופות אלו עלול להגביר את הסיכון לתופעות הנ"ל. ג- צריך לעשות ביחד עם הרופא את השיקול של התועלת הצפויה לעומת הסיכון ולהחליט האם לקחת את התרופה או לא. ייתכן והרופא עשה כבר שיקול זה והחליט לתת לך את התרופה אך עדיף לברר אתו כדי שתהיה בטוח יותר בטיפול שאתה מקבל בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי