תשובה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

שלום, עניתי לך בתאריך 7.7.14 האם שמת לב לתשובה? התשובה נרשמה בהמשך להודעת התיקון ששלחת. בברכה אליאס

09/07/2014 | 00:41 | מאת: בקי

אני מניחה שהתכוונת אלי (לפי הכותרת ) בתשובתך כיון שלא צויין בה שם והיא מופיעה בנפרד ... בכל אופן ניסיתי לראות שוב את תגובתך בהמשך להודעת התיקון אבל לצערי מסיבה כלשהיא אני לא רואה כלום.אשמח אם תשלח לי שוב את תשובתך,תודה

שלום, א- אם נטלת בעבר נורופן (או כל תרופה המכילה איבופרופן) אז כנראה האלרגיה אינה לתרופות ממשפחת ה- nsaid's באופן כללי. ולכן כנראה שתוכלי להמשיך ליטול כדורים כמו נורופן, אדויל, אדקס ואיבופן. ב- זו יכול להיות תופעה רגישות לאטופן אך את ההגדרה שלה כאלרגיה או דמוי- אלרגיה האלרגולוג יקבע לפי ההיסטוריה שלך ג- מבחינת מבנה כימי התרופות הדומות לאטופן הן : דיקלופנק (וולטרן אביטרן ועוד) ואנדומתצין (אנדומד). ד- השאלה היא אם התגובה שהתרחשה היתה תגובה אלרגית (למבנה של התרופה) או תגובה דמוי-אלרגית (קשורה בפעילות התרופה). אם התגובה היתה קשורה בפעילות התרופה ייתכן ויהיה עדיף להימנע מכל התרופות בקבוצת ה- nsaid's בכל אופן אני מניח כי לאחר בירור האלרגולוגית תנחה אותך לגבי תרופות נגד כאבים (ניתן למשל להשתמש ב-acamol) ונגד דלקת

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי