שילוב של תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/07/2014 | 15:06 | מאת: ענבל

שלום רב, אני בטיפולי פוריות עם ממופור וצטרוטייד.כמו כן יש לי שתי פריצות דיסק והרופא רשם לי zaldiar tramadex. האם אפשר לשלב ביניהן? ושאלה נוספת: האם לאחר החזרת עוברים מותר? תודה רבה

שלום רב א- התרופה ZALDIAR היא שילוב של TRAMADOL וPARACETAMOL. בוצע מעקב לאחר שיווק התרופה TRAMADOL כדי לבחון את האפקט שלה על הפוריות.לא נמצא אפקט על הפוריות. בנוסף לכך בוצעו ניסויים בחיות, וגם כאן לא היתה השפעה של התרופה על הפוריות. לגבי השילוב של TRAMADOL ו PARACETAMOL לא בוצעו מחקרים. ב- לגבי נטילת התרופה ZALDIAR לאחר החזרת העוברים , TRAMADOL נמצאת בקטגוריה C , כלומר לא בטוחה בהריון. מחקרים שבוצעו על חיות הצביעו על רעילות תלוית מנה בתחילת ההריון לעובר לכן צריך להימנע מהשימוש בתרופה . בנוסף לכך , דווח על סיכון לעובר בבני אדם בטרימסטר השלישי להריון. לפי העלון לצרכן אין להשתמש בתרופה זו בהריון.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי