זטו/אזניל בהיריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/07/2014 | 22:17 | מאת: אור

האם בטוח לקחת זטו או אזניל לאשה בהיריון (שבוע 32) לטיפול בכלמידיה? האם התרופה בטוחה לאשה ולעובר?

שלום, מנתונים ממחקר שנעשה במספר מדינות עולה, כי השימוש בתרופות חדשות ממשפחת המקרולידים (אזיתרומיצין, החומר הפעיל בזטו ואזניל, משתייך לקבוצה זו) אינו מעלה סיכון למומים בעובר. התרופה באופן כללי נחשבת לבטוחה אך כמובן לכל תרופה יש תופעות לוואי. באנשים עם מחלה לבבית התרופה עלולה להגביר את הסיכון להפרעות קצב. אך חשוב לציין שהתרופה נמצאת בשימוש נרחב ואת לא צריכה לחשוש מלקחת את הטיפול. מבחינת העובר המחקר שציטטתי תוכלי לעיין בו כאן: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22702640 למידע נוסף תוכלי לפנות למרכז לטרטוגניות באסף הרופא. מזל טוב

06/07/2014 | 07:23 | מאת: אור

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי