עזרקאין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/06/2014 | 16:45 | מאת: רוביק

שלום, האם התרופה הנ"ל יעילה להרגעת אי-נוחות כרונית מצלקת שנוצרה לפני שנים כתוצאה מניתוח (קטן) בחזה? האם היא אינה כרוכה בתופעות לוואי מטרידות, וניתן להשתמש בה באופן קבוע? תודה מראש. רוביק

שלום, התרופה אינה מיועדת לשימוש זה. בפורום זה אדם נוסף שאל שאלה דומה לגבי EMLA (שמכילה שני חומרים ואחד מהם הוא לידוקאין שהוא החומר הפעיל בעזראקאין). צריך לברר מה הסיבה לאי הנוחות והאם אפשר לטפל בבעיה עצמה ולא למרוח חומר מאלחש לתקופה מוגבלת. בברכה אליאס

05/07/2014 | 11:45 | מאת: רוביק

שלום רב, הסיבה לאי הנוחות היא מקום הצלקת (חזה) ואופי הניתוח. כמו כן, התברר שאין דרך מעשית לטפל בבעיה עצמה (אפשר לנסות, אך שתי מגבלות חשובות מבטלות את כדאיות הניסיון: נדרשים סטרואידים - תכשיר שלא טוב להשתמש בו אלא במקרה חיוני; סיכוי ההצלחה - אינו גבוה). לכן גם אני שואל: האם יש תכשיר שיעילותו הוכחה במקרה כפי שתיארתי? מתי ובאיזה כתב עת פורסמה ההוכחה? תודה. רוביק

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי