תוסף ליציאות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/06/2014 | 14:58 | מאת: רונן

שלום מה ההבדל בין התכשירים קונסיל לנורמלקס? אני מבין שקונסיל זה גם בריא באופן כללי בגלל הסיבים, האם גם לנורמלקס גם יש ייתרונות בריאותיים או שזה פשוט תכשיר לעצירות לטיפול זמני? האם ניתן ומומלץ ליטול קונסיל ו/או נורמלקס באופן קבוע? אציין שאין לי עצירות משמעותית, אך היציאות לא רכות, לעיתים עלי להתאמץ, וכן אני סובל קצת מטחורים. תודה

שלום, א- קונסיל מכיל Psyllium. סיבים אלו סופחים מים וכך מגבירים את תנועתיות המעיים. נורמלקס מכיל PEG-3350 שהוא פולימר שמושך מים וכך גורם ליציאה רכה יותר. ב- לגבי יתרונות בריאותיים אין מספיק מידע לגבי שני התכשירים ג- אין צורך ליטול אותם באופן קבוע. אם יש בעייה של עצירות או צואה שאינה רכה צריך לטפל בבעיה ולא בהכרח רק בעזרת שני התכשירים האלהץ אחרי שהבעיה נפתרת אין צורך בהמשך לקיחה אלא אם מדובר בבעיה כרונית. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי