לקחתי בטעות טלפסט שפג תוקפו מ- 2009

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/06/2014 | 09:17 | מאת: פונה חרדה

לקחתי טלפסט 180 מ"ג לבעיה אלרגית (התנפחות השפה) רק אחר כך גיליתי שפג תוקף ב-אוג' 2009. הכדור נראה שלם הצבע טוב ובלי פגע, היה שמור בארון מטבח. האם יש לחשוש לסכנה כלשהי? האם צריך לעשות בדיקה? מישהו אמר לי שיש תרופות שאם לוקחים אחרי זמן יכולות להזיק לכליות ואני חוששת. בינתיים 5 שעות לאחר לקיחת התרופה אני מרגישה טוב בלי שום בעיה. בבקשה תשובתכם בקרוב.

שלום, א- אין מספיק מידע לגבי הפירוק של תרופה זו מעבר לתוקף הרשום ב- לרוב לא צפוי נזק ג- המקרה שדיברת עליו (הנזק הכלייתיי) הוא מדיווח לגבי תרופה אחרת משנות ה- 60. ד- אם את בכל זאת רוצה להיבדק ניתן לבצע בדיקת דם שתכלול תפקוד כבד וכליות אך זה לא חובה ה- התייעצי גם עם רופא המשפחה לגבי הצורך בביצוע בדיקות כלשהן למרות שלרוב לא ייגרם שום נזק בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי