האם צפוויט פרוטה באמת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/06/2014 | 18:43 | מאת: לינוי

עוזרת לדלקת בשתן..שלום היה לי מלפני שנה דלקת בדרכי השתן ממש חזקה צמרמורת וכו' עברתי מלא סוגי אנביוטקה אפילו הגעתי למיון. לאחר מכן תמיד סבלתי עדין מכאבי בטן קיבה תכיפות במתן שתן וחום תחושת חום..אחרי בדיקות שתן שעשיתי אמרו הכל תקין. רק אחרי ששורף לי התחלתי לעשות שוב פעם ראשונה ופעם שנייה יצא אותו דבר צמיחה של מספר סוגי חיידקים הרופאה הביאה לי צפוויט פרוטה לחמש ימים,אך עדין יש כאבי בטן פלוס שורף. האם כדי לי להמשיך לקחת את הכדור..יום שלשי אין לי כוח ללכת.למיון כמו שהיה לי אז.. וחוץ מזה אחרי שלוקחים אנביוטיקה אסור לעשות שוב בדיקת שתן.

צמיחה של מספר חיידקים בשתן יכולה להעיד על "לכלוך" דגימת השתן בחיידקים מהוגינה ולכן זה לא בהכרח מעיד על החיידק שגרם לדלקת בדרכי השתן (אם בכלל זה מה שיש לך). אם הרופא/ה אבחנו דלקת בדרכי השתן אז או שצריך לעשות תרבית חוזרת אחרי הפסקת הטיפול בצפוביט או שהרופא/ה יחליט להשתמש באנטיביוטיקה המכסה יותר סוגים של חיידקים. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי