למקטל והנקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/06/2014 | 09:19 | מאת: סבתא לשניים

הבת שלי אחרי לידה ונוטלת לקמטל כשנתיים. מצבה טוב מאד. היא מקרה קל. בבית חולים אמרו לה לשקול לא להניק כי זה לא טוב לתינוק. האם תוכלו לתת המלצה בנושא, בפרט שעייפות מאד משפיעה על הופעת ההתקף וכרגע היא פשוט לא מצליחה לישון מספיק. מה המלצתכם? תודה

שלום, א- למוטריג'ין (החומר הפעיל בלמיקטל) מופרש בחלב האם ועשוי להגיע לריכוזים די גבוהים בתינוק. (תלוי כמה הוא יונק ובן כמה הוא) ב- יכולת הגוף של התינוק לפנות למוטריג'ין היא פחותה מזו של מבוגר ולכן ייתכן והתרופה תצטבר בגופו ג- בספרות מתוארים מספר מקרים של נשים בודדות שהניקו בזמן שימוש בלמוטריג'ין. ריכוזים משמעותיים של התרופה נמצא בדם של תינוקות אלה אך לא דווחו תופעות לוואי בתינוקות. למרות שלא דווח על תופעות לוואי לא ניתן לשלול סיכון לתינוק ד- מאחר ויש כאן שיקול של תועלת לאם מול סיכון לתינוק צריך להגע להחלטה משותפת עם האמא והרופא המטפל. ה- אם מחליטים כן להניק מומלץ לשים לב לתופעות אצל התינוק (למשל ישנוניות, קושי ביניקה ופריחה למרות שקשה להבחין מתי תינוק הוא ישנוני) וגם לבדוק את ריכוז התרופה בדם של התינוק. מזל טוב, אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי