אלרגיה לאטופן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/06/2014 | 01:48 | מאת: בקי

לקחתי 3 כדורי אטופן 600 ,כל יום כדור אחד עקב כאבים באצבע היד.לאחר כיומיים ראיתי עלהגוף נקודות שנראות כמו עקיצות יתושים גדולות ובהמשך נהיה לי פצי בחייך ופצע הרפס גדול בשפה העליונה ובמקביל באזור אבר המין העור התקלף והאזור נראה כמין כוויה אדומה כולל אזור פי הטבעת ,בבדיקה של רופא נשים נמר לי שאין לי בעיה גניקולוגית והופנתי לרופא עור ששאל אם לקחתי כדור נגד כאבים ?כסיפרתי לו על האטופן אמר שזו תופעה אלרגית לאטופן ,חשוב לציין שבעבר השתמשתי בכדור הזה ללא כל תגובה אלרגית!,כיום אני מטופלת ע"י פרדניזול עם תכנית לירידה במינון הכדור בהדרגה כשההתחלה היא 3 ימים במינון של 60 מ"ג וחר כך 3ימים במינון של 40 מ"ג וכן הלאה עד לכדור ביום ואז אני צריכה לסיים.אני מרגישה שיפור קל לאחר 3 ימים דל שימוש בפרדניזון אבל בעיקר סובלת מהאזורים המגורים בעיקר סביב אבר המין ,הכל שורף וקשה אפילו להתקלח בטח לתת שתן ,תחושה קשה מאד ,אשמח לקבל חוות דעת בענין ,האם זו תופעה אלרגית מוכרת לאטופ איך אדע שזה אכן מאטופן ?ומה אני אמורה לעשות עם כל קילופי העור איך זה הסתדר ומה כדי למרוח כדי להקל?ומה אני אמורה לעשות בעתיד במידה ואזדקק לנוגדי דלקת אם אני אכן אזדקק ?נא תגובתכם בענין ,תודה

שלום, א- להקלה מקומית על הגירוי ניתן לבקש מהרופא מרשם למשחה המכילה סטרואידים ולהתייעץ איתו לגבי שימוש בג'ל פניסטיל ב- כמה פעמים בעבר לקחת אטופן ובאיזה מינון? האם לקחת פעם נורופן, אדוויל או אדקס? בברכה אליאס

23/06/2014 | 14:38 | מאת: בקי

אליאס שלום ותודה על תשובתך ,בעבר השתמשתי באטופן מאחר וזו לא פעם ראשונה שיש לי כאבים באצבעות היד עקב מאמץ .לא זכור באיזה מינון וכמה ...,כמו כן גם בנורופן השתמשתי בעבר ....עד היום לא ידועה לי על רגישות לכדור מסוים והשתמשתי בכדורים באופן חופשי לפי הצורך .לא ברורלי מה קרה הפעם .אני חייבת לאמר שיש שיפור לאחר כשבוע שבו אני נוטלת פרדניזול ויורדת איתו בהדרגה.ומחר אני אמורה לסיים את הטיפול ולקחת כדור אחרון.בעוד כשבועיים אני אמורה לפגוש אלרגולוגית ,הבנתי שצריך לראות אותה לפחות לאחר מינימום שבוע של הפסקה בטיפול נגד אלרגיה .בכל מקרה אשמח אם תוכל לאמר את דעתך בנושא והאם זו תופעה מוכרת מה שקרה לי ? ובכלל מה עלי לעשות בעתיד לגבי כדורים מאותה משפחה ? אם אעשה בדיקת אלרגיה ,האם זה מסוכן ? אשמח גם לקבל רשימה של כדורים ששיכים למשפחת האטופןן במחשבה שהאלרגיה נובעת ממנו לפי מה שרופא העור אמר .תודה ,ממתינה לתשובתך .

שלום, א- אם נטלת בעבר נורופן (או כל תרופה המכילה איבופרופן) אז כנראה האלרגיה אינה לתרופות ממשפחת ה- nsaid's באופן כללי. ולכן כנראה שתוכלי להמשיך ליטול כדורים כמו נורופן, אדויל, אדקס ואיבופן. ב- זו יכול להיות תופעה רגישות לאטופן אך את ההגדרה שלה כאלרגיה או דמוי- אלרגיה האלרגולוג יקבע לפי ההיסטוריה שלך ג- מבחינת מבנה כימי התרופות הדומות לאטופן הן : דיקלופנק (וולטרן אביטרן ועוד) ואנדומתצין (אנדומד). ד- השאלה היא אם התגובה שהתרחשה היתה תגובה אלרגית (למבנה של התרופה) או תגובה דמוי-אלרגית (קשורה בפעילות התרופה). אם התגובה היתה קשורה בפעילות התרופה ייתכן ויהיה עדיף להימנע מכל התרופות בקבוצת ה- nsaid's בכל אופן אני מניח כי לאחר בירור האלרגולוגית תנחה אותך לגבי תרופות נגד כאבים (ניתן למשל להשתמש ב-acamol) ונגד דלקת בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי