מינון.

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/06/2014 | 16:25 | מאת: מלי

שלום, בשל הדבקה ריחמית בוירוס CMV נרשמה מבית החולים לתינוקת בת חודש תרופה VALGANCYCLOVIR 50MG למן דרך הפה בבית לפי המרשם: 70mg פעמיים ביום. השאלה שלי היא כזאת: לאחר שהכינו בבית המרקחת את הסירופ כמה אני אמורה לתת??? הרי כמות נוזל הסירופ זה בCC/ML ולא במיליגרם כמו שנרשם לנו לקחת במרשם... תודה מראש

שלום, התרחיף שהוכן בבית המרקחת הוא בריכוז של 50 מ"ג למ"ל. על מנת לתת מנה של 70 מ"ג יש לשאוב בעזרת מזרק 1.4 מ"ל. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי