רמיקייד וחיסונים לתינוק

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/06/2014 | 14:32 | מאת: א

שלום, אני מטופלת ברמיקייד עבור קוליטיס. יש לי ילדה בת שנה שצריכה לקבל חיסונים(חצבת,חזרת,אדמת ואבעבועות רוח) הבנתי שהם חיים מוחלשים. חשוב לציין שאיני מניקה. אך קיבלתי רמיקייד עד שבוע 33 להריון. רציתי לדעת האם החיסונים מסוכנים לביתי ולי.. ואם זה לא מסוכן לה איך צריך להתנהל על מנת שאני לא אידבק.. תודה מראש על התשובה.

שלום, א- חשוב לציין שהאחראי על החיסונים שלך ושל בני משפחתך הינו הרופא/ה המומחה אצלו את מטופלת ב- החיסונים אינם מסוכנים לבת שלך כל עוד לה אין דיכוי של מערכת החיסון ג- את החיסונים שהזכרת ניתן לתת לילדים של מטופלים עם דיכוי חיסוני שאינו חמור. חשוב לציין שבכל מקרה עלייך להתייעץ עם המומחה שמטפל בך כי הוא יכול להעריך את מידת הסיכון שאת חשופה לו כשהבת מתחסנת. ד- חשוב שבכל חיסון אחר של הילדה לערב את הרופא המומחה כי ישנם חיסונים שיש להימנע מהם (למשל חיסון פומי לפוליו). בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי