נוילפטול טיפות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/04/2014 | 06:24 | מאת: אפרת

שלום, אשמח לקבל הסבר על פעילות התרופה. בני מקבל אותה עבור קשב וריכוז בנוסף לקונצרטה. חשוב לי להבין את טווח ההשפעה שלה וההשפעה. כיום מקבל טיפה בצהריים ושתי טיפות חצי שעה לפני שינה. הוא בן 9 . תודה רבה!

שלום, פריסיאזין (החומר הפעיל בניולפטיל) היא תרופה שפועלת על מספר חלבונים במערכת העצבים וכך גורמת להרגעה, מטפלת בהפרעות התנהגות ומשמשת במספר מחלות נפשיות. תופעות הלוואי של התרופה כוללות: עלייה בקצב הלב (דופק מהיר) ירידה בלחץ הדם עצירות תנועות לא רצוניות והתכווצות שרירים לא רצונית (במיוחד במנות גבוהות) יובש בפה תופעות הקשורות בתנועות לא רצוניות וחזרתיות קשורות במנות גבוהות ומשך שימוש ארוך. אין להפסיק תרופה זו בפתאומיות על מנת להימנע מתסמיני גמילה. האם הוא מקבל את הניולפטיל כטיפול קבוע או לתקופה קצרה? מה המינון של קונצרטה אותו הוא מקבל<? בברכה אליאס

28/04/2014 | 22:36 | מאת: אפרת

תודה. הוא מקבל קונצרטה 36 מ"ג ואת הטיפות אחת בצהריים ושתיים לפני השינה בשל התנהגות תוקפנית בבית בלבד בשעות אחהצ ערב. אני לא רואה תופעות לוואי בינתיים אך רוצה להבין מרגע לקיחת התרופה כמה זמן לוקח עד השפעה ולאיזה טווח משפיעה? מה המטרה בשתי טיפות חצי שעה לפני השינה? ייתכן בשל הקושי להרדם? לעיתים אנו מפספסים את לקיחת הטיפות, האם במינון כזה יכולה לייווצר התמכרות ? תודה רבה

שלום, אין הרבה מידע לגבי תחילת ההשפעה ומשך ההשפעה אך ריכוז השיא של התרופה בדם מגיע כשעתיים לאחר נטילת הכדור והתרופה נשארת בגוף בריכוז משמעותי במשך 24 שעות לפחות לאחר נטילת כדור אחד. השונות בתגובת המטופלים לתרופה היא מאד גדולה. לפי המלצת היצרן יש לחלק את המנה היומית לשתי מנות כאשר המנה הגדולה יותר ניתנת בסמוך לשינה. המטרה בחלוקת המנה היומית לשתיים היא להפחית תופעות לוואי תלויות ריכוז והמטרה בלתת את המנה הגדולה יותר בלילה היא שבלילה זאת לא בעיה לעורר ישנוניות. בברכה אליאס

17/05/2014 | 22:30 | מאת: אפרת

שלום, אשמח לקבל מענה לשאלותי. בברכה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי