משחת דרמובט

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/04/2014 | 17:41 | מאת: אתי

לום רב, קיבלתי מרשם למשחה "דרמובט קרם" מרופא הנשים במיון לאחר שהוא אבחן אצלי חשד LEUKOPLAKIA VULVA U ו - PRURITUS GENITAL (בביקורי אצלה התלוננתי על גירוד, צריבה וכאב לסירוגין באיבר המין+ כאב חזק בעת קיום יחסי מין). הוא הנחה אותי להתחיל להשתמש כבר מעכשיו במשחה הזו פעם ביום- למשך חודש. לפני השימוש במשחה קראתי ב-עלון לצרכן שאין להשתמש במשחה במספר מקרים... אחד המקרים שכתוב: "אין להשתמש לזיהומים חיידקיים כולל שחפת העור או פטרייתיים של העור, גרד באברי המין או בפי הטבעת". מה שמאוד הטריד אותי... כי אחת הסיבות שבגללן פניתי אל רופאת הנשים היא שבין היתר מידי פעם מגרד לי באיבר המין... (בנוסף לצריבה וכו'...) הבנתי שזו משחה חזקה מאוד לכן אני מפחדת שזה יגרור תגובה לא טובה... מה אתם אומרים? יש לציין שהרופאה שנתנה לי את המרשם היא יסודית מאוד ותמיד שולחת להמון בדיקות רק כדי להיות בטוחה לגבי דברים וקשה לי להאמין שהיא תנחה אותי להשתמש במשחה שיכולה לפגוע בי... אשמח לתשובה מהירה- האם כדאי להתחיל להשתמש או לא...

שלום, האם דרמובט מתאים או לא תלוי מאד באבחנה המדוייקת של הרופאה. אכן PRURITUS GENITAL הינה התווית נגד לשימוש בדרמובט אך השאלה היא מה באמת האבחנה של הרופאה? כי אם מדובר באבחנות אחרות המערבות גרד אז הטיפול שניתן לך הוא מתאים. הטיפול המתאים כאן מאד תלוי באבחנה הנכונה כי יש לשלול זיהום ע"י פטרייה או חיידקה (במקרים כאלה מתן סטרואידים יגרום להחלשת המע' החיסונית ובעצם עלול להחמיר את המחלה). אני ממליץ לך להתקשר לרופאה שתסביר לך כיצד הגיעה להחלטה שזהו הטיפול המתאים. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי