דימום מגלולות מסוג מינס, ורמוטיב

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/04/2014 | 16:01 | מאת: שני

שלום אני בת 26, בריאה בדר"כ. במשך כשנה וחצי בערך אני לוקחת רמוטיב לטיפול בדיכאון קל וחרדות. לאחרונה כאבי המחזור שלי התגברו מאוד ורופא הנשים המליץ לי לחזור לקחת גלולות (לקחתי במשך שנה, לפני כשנתיים-שלוש), ונתן לי מרשם לגלולות מינס. בעלון התרופה של הרמוטיב נכתב שיכולה להיות פגיעה ביעילות גלולות למניעת היריון, אך הרופא אמר שלא צריכה להיות לכך משמעות. שבועיים לאחר שהתחלתי לקחת את הגלולות התחיל לי דימום, חלש יותר ממחזור, אך מלווה בכאבים דומים למחזור. אני יודעת שדימום היא תופעת לוואי מוכרת לתחילת שימוש בגלולות, אך רציתי לדעת אם יכול להיות שהסיבה לכך היא הרמוטיב, ואם כך האם כדאי לי להפסיק את הטיפול ברמוטיב בכדי לא לפגום ביעילות הגלולות? (כמובן שלא ארצה לקחת סיכון לפגיעה ביעילות שלהם כאמצעי מניעה..) אציין שבגלולות הקודמות שלקחתי - מסוג שלי - לא חוויתי דימומים. תודה, שני.

שלום, במספר מחקרים שבדקו שימוש בגלולות (אסטרוגן+פרוגסטין) ורמוטיב לעומת שימוש בגלולות בלבד נראתה עלייה משמעותית בדימום בקבוצה שנטלה רמוטיב לעומת אלה שלא. רמוטיב מגביר את הפירוק של החומרים שבגלולה ובזה מפחיתה את הריכוז שלהם בדם וכנראה זו הסיבה לדימום. אם אין סיבה אחרת (ועל זה כדאי לדון עם גניקולוג/ית) כנראה שהתגובה בין שני התכשירים גרמה לדימום שהופיע. האם להפסיק את הרמוטיב? צריך קודם לשאול האם את זקוקה לטיפול זה או לא. בברכה אליאס בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי