יעוץ לגבי שימוש בקלונקס וקנאביס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/04/2014 | 21:05 | מאת: דני

שלום, אני בן 27 ומילדות סובל מטורט, דבר אשר מביך אותי ומפריע לשגרה היום יומית, מאז שהשתחררתי מהצבא ניסיתי לא מעט תרופות, אף אחת מהן לא עבדה (היתה תרופה בשם "אורפ" שבגללה הגעתי למיון) חוץ מקלונקס. אני נוטל באופן קבוע מיליגרם וחצי של קלונקס ביום וחי יחסית בשלום עם הטורט. לפני כשנה התחלתי לעשן מידיי פעם קנאביס (כ2 ג'וינטים בסופ"ש בלבד) אני מרגיש טוב כשאני תחת השפעת העישון, אבל התופעות לוואי מלוות אותי מספר ימים אחרי! זאת אומרת אם עישנתי בשישי שבת אז עד יום שני אני ארגיש לא מפוקס ועייף. דיברתי עם מעשנים אחרים ולפי מה שהבנתי אצלם זה לא ככה. שאלתי היא האם יש קשר בין נטילת התרופה לבין העישון? אגב הסיבה שאני מעשן היא לצורך הרגעות או להגברת הביטחון העצמי במפגשים חברתיים. תודה רבה וחג שמח

שלום, א- גם קלונאזפאם וגם קנאביס הם בעלי השפעה מדכא למערכת העצבים המרכזית ולכן השילוב יכול להביא לאפקט מוגבר ב- קנביס ידוע כמעכב חזק של קבוצת אנזימים בכבד שהיא אותה קבוצה שעושה שינוי (מטבוליזם) לקלונזפאם (קלונקס). לכן השילוב עלול לגרום לכך שבימים שאתה משלב את שני החומרים ריכוז קלונקס בדם נשאר גבוהה למשך זמן ארוך יותר מבימים אחרים ולכן התופעות שאתה מרגיש הן מריכוזים גבוהים של קלונזפאם מאלה שאתה רגיל אליהם. ג- אני מניח שאת הקנסיב את מקבל בהוראת רופא. יש לגשת לרופא/ה המטפל ולדון איתו בתופעות אלו בברכה אליאס

17/08/2015 | 12:20 | מאת: ביאן

אני מעשנת כבר שנתיים כנאביס ואני סובלת מסכזופרניה מגיל 16 והדבר היחיד שמרגיע לי את הקולות זה גוינט טוב אני מעוניינת להוציא רישון אבל אני מפחדת שלא יתנו לי וסתם אני יבזבז זמן העם למי שסובל מבעיות נפשיות יש אפשרות שינתן לו רישון לעישון גראס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי