שילוב בנזודיאזפינים - דחוף!

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/04/2014 | 20:32 | מאת: יעל

שלום דר, יש לי שאלה דחופה. אני לוקחת קלונס כל לילה לפני השינה באופן קבוע, ויש לי בעיות שינה חמורות. אני רוצה לדעת אם ניתן לשלב קלונקס עם בונדורמין, הרי שני הכדורים הם ממשפחת הבנזודיאזפינים, אבל מצד שני בעלון לצרכן רשום שאסור לערבב בונדורמין עם תרופות נגד אפילפסיה והרגעה, שזה בעצם קלונקס. ועל הקלונקס רשום שאסור לערבב עם כדורים לשינה, שזה בונדורמין. מה אני יכולה לעשות? בנוסף אציין שאני נוטלת ריטלין באופן קבוע, אם יש לזה קשר. אשמח לתשובתך המהירה מפני שזה מאוד דחוף. תודה רבה

שלום, א- ברוטיזולאם (בונדורמין) הינו אנאלוג לבנזודיאזיפין אך הוא אכן פועל על אותו אתר אליו נקשרים הבנזודיאזיפינים. שילוב כזה עלול להוביל לדיכוי יתר של מערכת העצבים המרכזית וזה יכול להתבטא בישנוניות בבוקר ובהפרעה בנהיגה. ולכן עדיף להימנע מהשילוב ב- אם השילוב הוא הכרחי אז מומלץ לבדוק האם ניתן להשתמש במינונים נמוכים יותר ג- כמובן שטיפול כזה צריך להיות בהשגחת הרופא המטפל (גם רישום התרופות וגם שינוי המינון) ד- ריטלין עלול לגרום להפרעות שינה וייתכן שזה אחד הגורמים לבעיות השינה שאת סובלת מהן בברכה אליאס בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי