אומפרדקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/04/2014 | 14:04 | מאת: יעקב

קיבלתי מהרופא את התרופה אומפרדקס למניעת חומציות בקיבה. אני נוטל אותה פעמיים ביום. הרוקחת שמכרה לי את התרופה אמרה לי לקחת חצי שעה לפני האוכל . במקרה ששכחתי לקחת לפני האוכל ונזכרתי בזמן הארוחה או אחריה האם לקחת את התרופה או לדלג כעל המנה ?

שלום, ההנחיה לקחת חצי שעה לפני האוכל המטרה שלה להעלות את היעילות של הטיפול התרופתי באומפרזול (החומר הפעיל באומפרדקס) אך אם שכחת ליטול לפני הארוחה אז בהחלט עדיף ליטול בזמן הארוחה או מייד אחריה ולא לדלג על מנה. אם נזכרת בזמן של המנה הבאה במקרה כזה כן צריך לוותר על המנה שנשכחה ולהמשיך לקחת את הטיפול כרגיל. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי