הגדלה קלה של הטחול

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

23/06/2006 | 16:36 | מאת: יוסי

שלום רב, לפני מספר חודשים גילו לי ב-c.t חמש אבנים בכליה השמאלית. התחלתי טיפול ריסוק בבית חולים ולאחר הריסוק נשלחתי שוב לבדיקת אולטרה סאונד. בבדיקה שביצעתי היום התגלו הפעם ארבע אבנים, אולם בסוף הממצאים נכתב: "ממצא לוואי: הגדלה קלה של הטחול. 14.3 ס"מ, מרקם תקין". רופא המשפחה שלי אומר שאין לממצא זה שום משמעות. אבקש לדעת, במה מדובר?

23/06/2006 | 18:58 | מאת: ה

שום דבר מדאיג טחול גודל מירבי אצל מבוגר 14.5 לכן זה נחשב כתקין וכן יש טעויות של המודד לכן אין מה לדאוג.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר