סכרת וזיקפה חלשה תוספת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

24/08/2000 | 20:34 | מאת: שלמה

בס"ד גיל :47 נשוי פלוס 3 עיסוק: מהנדס מחשבים. חולה סכרת מטיפוס 2 מטופל בגליבטיק 5 מ"ג פעמיים ביום. עד לפני שבועיים לקחתי גם כדור פרנדאז 100 עם כל ארוחה. עכשיו הפסקתי. עזרים טבעוניים : משקה תמצית פרות "נוני" 2 כפות ליום ו - 2 כדורים של דקל ננסי. ערכי סוכר בבדיקה בבוקר: 80 עד 140 . לפני 4 ימים עברתי ריסוק אבנים בכליות ע"י גלי הדף בהרדמה מקומית. לפני כחודשיים טיפול אנטיביוטי של כ-20 יום לדלקת הערמונית. בבדיקה התגלה אצלי בקע דו צידי במפשעה. כמו כן יש לי סרקוידוזיס בריאות. יש לי בעיות בקיום יחסי מין המתבטאות בזיקפה חלשה מאוד אם בכלל. כשהזיקפה קיימת היא נמשכת זמן קצר, ויש לי הרושם שגם הזרע לא סמיך מספיק אלא מורכב ברובו מנוזל ערמונית. זיקפת בוקר כבר לא קיימת. המצב נמשך כשנה והולך ומתדרדר. מה ניתן לעשות ?? תודה.

24/08/2000 | 21:58 | מאת: ד"ר איתי ורדי

בעיית זיקפה שכיחה בחולים סכרתיים ומצריכה ברור אין-אונות. ברור כולל בדיקת NPT בה מחברים את הפין למעטפת ספוגית המודדת קיום ואיכות זיקפות בעת שנת לילה (לא חייבים) , ברור ערמונית (אם איני טועה מיצוי דקל ננסי מכיל חומרים דמויי מדכאי הורמון גברי המועיל מאוד להגדלת ערמונית אך לא לליבידו) ניתן לנסות ויאגרה כטיפול ראשוני ובמידה ואין שיפור באיכות הזיקפה מטפלים בזריקות לפין.

24/08/2000 | 23:54 | מאת: ד"ר איתי ורדי

דלקת בערמונית עשויה לסתום את צינוריות הזרע או את ניקוז הערמונית .צריך לבצע בדיקת זרע כדי לדעת מה מכיל נוזל הזרע הנפלט והאם קיימת חסימה . ניתן לוודא את זה באולטראסאונד רקטאלי - רואים צינוריות זרע גדושות.

25/08/2000 | 01:41 | מאת: שלמה

תודה על התשובות. ציינתי שלאחרונה בבדיקות לפני ריסוק האבנים התגלה בקע דו צידי במפשעה . האם זה יכול להשפיע על בעיות הזיקפה ?? תודה מראש.

25/08/2000 | 14:22 | מאת: ד"ר ורדי איתי

אין קשר בין בקע לבעיית זיקפה

28/08/2000 | 22:48 | מאת: אסתי קליגר

מאחר ואני עוסקת הרבה שנים בנושא של תזונה נכונה ותוספי מזון יש ברשותח להצליץ על מוצר מצוין גם בנושא הסכרת וגם בנושא בעיית הזיקפה

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר