ביטוח לאומי - מבטחים

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

13/12/2008 | 20:13 | מאת: זוהר

1. יש לי כמה פגימות, חלקן מנופות - כמו 50% כריתת רחם ושחלות. אני מעוניינת לקבוע נכות רפואית, האם ניתן לעשות זאת דרך תביעת קצבת נכות? ( שאני לא זכאית לה?) או רק דרך מס הכנסה והמשמעות היא תשלום של כ- 500 ש"ח? (עשיתי זאת שנה שעברה ואז נקבעו לי 100% נכות זמנית). האם יש דרך אחרת לבקש קביעת אחוזי נכות רפואית? 2. האם אפשר לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי ותשלום עבור אובדן כושר עבודה ממבטחים, או שצריך לבחור אחד משני האפשרויות? תודה מראש

13/12/2008 | 21:15 | מאת: זוהר

מדובר במבטחים הותיקה

14/12/2008 | 11:39 | מאת: לילך משעלי

זוהר שלום, כעיקרון,ניתן לקבל קיצבה הן מביטוח לאומי והן ממבטחים. על פניו נראה שסביר להניח שהתביעה לנכות כללית תדחה במידה ולא תוכיחי ירידה בהכנסות ע"פ דרישות המוסד לביטוח לאומי. נשמח לתת יותר פרטים בפגישת ייעוץ.

מנהל פורום זכויות רפואיות