אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


ד"ר אורי מלר, ניתוחי קרנית, רפרקציה וקטרקט

פורום הליכה וניתוח תנועה

המעבדה לניתוח תנועה (Motion analysis) תוכננה במיוחד לבחון יציבה, הליכה, ריצה ואפילו רכיבת אופניים, ולחקור תנועה באופן מדויק ומדעי. האבחון מתבצע על ידי הערכה קלינית וביו-מכאנית, באמצעות צילומי וידאו ומערכת משוכללת בעלת מצלמות אינפרא-אדום המאפשרות ראייה בתלת מימד של תנועת המפרקים. מצלמות אלה קולטות במהירות גבוהה של עד 240 תמונות בשנייה. מחשב מעבד את התנועה במרחב לדמות תלת ממדית המייצגת את הנבדק. בשיטה זו ניתן למדוד בדייקנות את תנועת כל אחד מהמפרקים. הבדיקה מספקת ערכים מספריים וגרפיים המתארים לפרטי פרטים את אופן תנועותיו של הנבדק, בנוסף ניתן למדוד את עוצמת השרירים, כיוון פעולתם, ואת הפעילות החשמלית של השרירים בזמן התנועה. אבחון וניתוח תנועה חיוניים לילדים, מבוגרים וקשישים ומאפשרים זיהוי לקויים הנובעים מסיבות רבות כמו כאב, שינויים ניווניים, בעיות מולדות, מחלות נוירולוגיות, פגיעות אורתופדיות, הפרעות הליכה ופציעות ספורט. תוצאות האבחון הן הכלי המדוייק ביותר העומד לרשות הרופא והצוות הרפואי וכוללות המלצות הניתנות ליישום בעזרת טיפול רפואי כירורגי או שמרני, פיזיותרפיה, התאמת עזרים, כגון: סדים ומדרסים, הדרכה ויעוץ.
להמשך...
חיפוש מתקדם
RE: נעלי אפוס ופגיעת ברך
מחבר:סאם ח'מיס
תאריך:3/8/2007
שעה:23:41
נעלי אפוס פותחו תוך מחשבה ביומכאנית נכונה אשר לא יושמה עד היום בהליכה.המנגנון החזק ביותר בנעלי אפוס הוא תרגול השליטה השרירית עצבית (שליטה מוטורית). התרגול מבוצע בזמן התפקוד היומיומי תוך כדי הליכה ועמידה. תרגול מסוג זה מיושם בטיפולי פיזיותרפיה באמצעות תרגול על משטחים לא יציבים (כמו פטריה) אך במצב סטטי של עמידה בלבד.
אין ספק שדבר לא בונה את המניסקוס בחזרה. אך במידה והבעיה הינה חולשת שרירים ופגיעה בשליטה הנוירומוטורית, השימוש בנעלי אפוס יכול בהחלט לעזור. חשוב לשלב טיפולי פיזיותרפיה במיוחד אם קיימת הגבלה תנועתית מפרקית, כי אני בספק במידת השיפור בטווחים כתוצאה משימוש בנעליים בלבד.
לגבי הפחתת הכאבים, שיפור השליטה המוטורית ובתחושה העמוקה גם יביא להפחתת הכאבים. בנוסף, באפוס טוענים כי ניתן על ידי שינוי מיקום הכדורים להפחית עומסים על איזורים מסוימים במפרק. למיטב ידיעתי לא פורסם מחקר בנושא.
בנוגע לתיקון תבנית הליכה. שוב המחקר על נעלי אפוס בחיתוליו. המסקנות עד היום בעיקר מבוססות על הסתכלויות קליניות. במידה וקיימת פגיעה כלשהי התרגול בנעלי אפוס יכול לטפל בפגיעה וכך יביא לתפקוד יותר טוב. במידה והמטרה היא שיפור טכניקת הליכה בלבד יש לתרגל על הליכון בזמן הנחיות לתיקון סטיות הליכה על ידי פיזיותרפיסט.
בכל מקרה אפשר לפנות לצוות המקצועי באפוס ליעוץ בנושא.

בברכה,

סאם

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
30/07/07 10:30
  RE: נעלי אפוס ופגיעת ברך    מיכי מנהיים 
01/08/07 22:02
01/08/07 22:42
02/08/07 00:01
06/08/07 18:23
23/12/08 11:50
שלום, ברצוני לברר אם יש לכם נסיון/ידע בנושא של שימוש בנעלי אפוס לבעיית כריתת מיניסקוס מידאלי בשתי הברכיים. האם שימוש בנעליים אלו עשוי לעזור בהפחתת כאב?האם אתם מכירים אנשים עם בעיה דומה אשר נעזרו בנעליים? תודה אורי
נעלי אפוס הם המצאה גאונית לחיזוק השריר הארבע ראשי, את המיניסקוס שאין לך שום דבר לא יחזיר,חיזוק שרירים יכול בהחלט להוסיף ליציבות הברך אך חשוב להנמיך ציפיות.
למיטב הבנתי חוזקם של נעלי האפוס הוא לאו דווקא בחיזוק ארבעת הראשיים, אלא בחיזוק /גרוי המייצבים ושינוי דפוסי הליכה, שאלתי לסאם היתה מהיהבט הזה והאם יש לו נסיון עם נעליים אלו לבעיה זו.
האם נעלי האפוס עוזרות לבניית תבנית הליכה נכונה, בגלל המבנה שלהם, וכיצד הן אמורות לעשות את התיקון, אם בעצם קיימת בעיה טכנית בהליכה, שגרמה לנזק מיניסקיאלי, שלא מאפשרת להנות מהיתרון היחסי של הנעל? האם יש מצב שקודם צריך לשפר את תבנית ההליכה, ורק אח"כ להשתמש בנעליים לשיפור נוסף?
נעלי אפוס פותחו תוך מחשבה ביומכאנית נכונה אשר לא יושמה עד היום בהליכה.המנגנון החזק ביותר בנעלי אפוס הוא תרגול השליטה השרירית עצבית (שליטה מוטורית). התרגול מבוצע בזמן התפקוד היומיומי תוך כדי הליכה ועמידה. תרגול מסוג זה מיושם בטיפולי פיזיותרפיה באמצעות תרגול על משטחים לא יציבים (כמו פטריה) אך במצב סטטי של עמידה בלבד. אין ספק שדבר לא בונה את המניסקוס בחזרה. אך במידה והבעיה הינה חולשת שרירים ופגיעה בשליטה הנוירומוטורית, השימוש בנעלי אפוס יכול בהחלט לעזור. חשוב לשלב טיפולי פיזיותרפיה במיוחד אם קיימת הגבלה תנועתית מפרקית, כי אני בספק במידת השיפור בטווחים כתוצאה משימוש בנעליים בלבד. לגבי הפחתת הכאבים, שיפור השליטה המוטורית ובתחושה העמוקה גם יביא להפחתת הכאבים. בנוסף, באפוס טוענים כי ניתן על ידי שינוי מיקום הכדורים להפחית עומסים על איזורים מסוימים במפרק. למיטב ידיעתי לא פורסם מחקר בנושא. בנוגע לתיקון תבנית הליכה. שוב המחקר על נעלי אפוס בחיתוליו. המסקנות עד היום בעיקר מבוססות על הסתכלויות קליניות. במידה וקיימת פגיעה כלשהי התרגול בנעלי אפוס יכול לטפל בפגיעה וכך יביא לתפקוד יותר טוב. במידה והמטרה היא שיפור טכניקת הליכה בלבד יש לתרגל על הליכון בזמן הנחיות לתיקון סטיות הליכה על ידי פיזיותרפיסט. בכל מקרה אפשר לפנות לצוות המקצועי באפוס ליעוץ בנושא. בברכה, סאם
תודה . אורי
היי! אני בת 73 וסובלת מכאבים בברכיים, מידי פעם כשאני הולכת ברחוב, אני מועדת ונופלת כנראה מחוסר יציבות. לפי דברי הרופאים מדובר בשחיקת סחוס המחייב כנראה ניתוח. אני מנסה להימנע מניתוח ולכן בודקת אפשרויות נוספות לפני. האם לדעתך נעלי אפוס יהוו עבורי פתרון לבעייתי ?

חיפוש מתקדם