שין ספלינט ומעבדת הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2016 | 17:34 | מאת: יוסי

שלום, לפני כחצי שנה סבלתי משין ספלינט בעקבות ריצה. הפסקתי לרוץ לחלוטין, החלפתי לנעלי ספורט איכותיות + מדרסים, ורופא שלח אותי לפיזיותרפיה. לאחר כבר מספר חודשים, כמעט ואין שיפור. שמעתי על מעבדת הליכה שאולי יכולה לזהות אצלי בעיות, אבל זה עולה אלפי שקלים. האם יש מעבדה שניתן להגיע אליה מקופ"ח מכבי ? מה התהליך ? האם יש סוג בדיקה אחרת שיכולה להסביר את המצב ? תודה יוסי

שלום יוסי מעבדות הליכה אינן מופנות ע"י הקופות לסיבות כאלו. אם יש לך ביטוח פרטי זה לעיתים רבות אפשרי. בכל מקרה, טיפול טוב ומתאים אמור לעזור לבעיה מסוג זה. בתנאי כמובן שאתה ממלא אחר ההוראות ושהמדרס שעשו לך והנעל שהותאמה אכן מתאימים. מדרס חייב להעשות ללא נשיאת משקל, לגיבוס כאשר מפרק מאד מסויים במנח נייטרלי והחומר הוא חומר בדרגת קשיחות כזו שלא מאפשר את קיפולו. מיפוי עצמות רק יזהה אם אכן באמת מדובר באבחנה זו כיוון שיש אבחנה מבדלת לבעיה שהטיפול בה אחר. לסיכום- אם טיפול שמרני אחד אינו מניב תוצאות ,תפנה לחוות דעת שנייה אצל מומחה אחר. זה מקובל ובסדר. תוצאות חייבות להיות אפילו חלקיות בשלב זה בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה