שבר שאפט אלכסוני מסרק 5

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/07/2016 | 15:12 | מאת: אורטל

שלום רב , אני בת 27 מעשנת ושברתי לפני 18 יום את רגל שמאל שבר שאפט אלכסוני מסרק 5 , אחרי 3 ימים הלכתי לרופא צילמו ושמו לי תחבושת גבס בלי דריכה . ההוראות היו לשכב במיטה ולהרים רגל כל הזמן , תזוזה רק למה שנחוץ על קביים . בנתיים אני מתניידת בבית עם כיסא גלגלים ומשתדלת להרים רגל כל הזמן . ניסיתי גם לעשות עבודות בית כמו אבק ,כביסות בישול לעצמי , כלים ואז הרגל אינה מורמת ולפעמים חשתי לאחר שהייתי בפעילות זמן רב כי הרגל עומדת להיתפוצץ בעצם כניראה שמתנפחת . אתמול היתה לי ביקורת (שבועיים מאז ששמו) והצילום הראה שהשבר לא זז ולא השתפר נשאר אותו הדבר. לדברי הרופא שבר כזה הוא בין 4-6 שבועות גבס . ואם השבר זז אז ניתוח . קיבלתי את ההוראות להמשיך כמו שעשיתי עד עכשיו ורגל מורמת כל הזמן בלי דריכה . אז השאלה שלי האם אני יכולה לבצע פעילות שהרגל לא כל הזמן מורמת מהפעילויות שרשמתי או שחובה שהיא תהיה מורמת תמידית . מה מותר לי לעשות ומה אסור ומה ממומלץ . שהרי גם שכיבה או ישיבה עם רגל מורמת תמידית יכולה לגרום לבעיות אחרות . אשמח לתשובה מהירה . תודה רבה

שלום רב, פעלי לפי הנחיות הרופא. רוב הזמן רגל מוגבהת. אין זה אומר שאסור לך להזיז אותה. נהפוך הוא. מדי פעם בצעי תנועות של כיפוף ויישור הברך והירך במנחים שונים. גם שכיבה וגם ישיבה. חשוב גם כמובן להזיז, להפעיל ולגעת ולמתוח את האצבעות. המתיני בסבלנות לביקורת הבאה. אמור להיות איחוי במידה והינך בריאה והשבר לא מסובך מדי. לאחר מכן, פני במיידית לפיזיותרפיה לטיפול. בהצלחה רבה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה