כאבים בקרסול לאחר נקע ישן

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/12/2015 | 21:22 | מאת: שאול

לפני יותר משנה נקעתי את הקרסול. צילומי רנטגן לא הראו דבר ובבדיקת MRI שביצעתי לפני כחודש, הממצאים הם: קרע חלקי קטן (ורשום שהקרע הוא ישן) של ה- syndesmotic (רצועת ה-distal) ונוזל בכמות מוגברת במפרק הטיביוטלרי. אציין שהאיזור שכאב ועדיין כואב מאז הפציעה (מיד לאחר הפציעה) הוא האיזור הפנימי של הקרסול (סמוך לרצועת הדלטואיד), ובנוסף במשך הזמן שחלף מאז הפציעה, גם איזור ה- syndesmotic התחיל לכאוב (אחרי מאמצים שעשיתי עם קרסול פגוע במשך השנה - שהיו סה"כ הליכות ופיזיותרפיה שרק החמירה את המצב) הכאבים באיזור הפנימי שציינתי הם בלתי נסבלים, ואפילו הליכה מאוד קצרה או כל מאמץ ממושך (ולו הקל ביותר) משבית אותי לימים ארוכים מאוד עם חוסר יכולת לתפקד עם הרגל, עד מצב של חוסר יכולת לשבת זמן ממושך של מספר דקות (בזמנים כאלו אחרי שהכאב מתגבר, רק שכיבה מרגיעה את הכאב). הרופא המטפל שלי טוען שאין לי שום דבר, והקרע החלקי שיש לי, לא אמור בכלל להשפיע עליי (אם כי האיזור עליו אני בעיקר מתלונן(הפנימי), אין עליו כלל ממצאים בבדיקת ה-MRI), וזאת למרות שגם באיזור הקרע יש לי כאבים בעת מאמצים כפי שתיארתי קודם. בנוסף בבדיקת שהוא עשה לי, הוא אמר שטווח התנועות מלא והוא לא מאתר שום בעיה (לא על סמך בדיקות גופניות ולא על סמך ממצאי ה-MRI). ולדבריו (של הרופא) הוא המליץ לי לחזור לפעילות מלאה ואף אינטנסיבית של ספורט. שאלותיי: 1. בהנחה שה-MRI פוענח בצורה תקינה, מה יכול לגרום לכאבים באזור הנ"ל (הפנימי של הקרסול)? האם הנוזל המוגבר שנמצא במפרק, יכול לגרום לכך? אלו בעיות מוכרות מבחינה ספרותית באיזור הנ"ל (שלא מערבות ממצאים שה-MRI יכול לעלות עליהן)? 2. בהנחה שהנוזל במפרק גורם לכאב, מה עושים על מנת לגרום לו להיעלם (יותר משנה והוא שם, ועוד בכמות מוגברת) ? 3. האם ייתכן שהאיזור שעליו אני מתלונן, "החלים" מאז שזה קרה, והוא מוצג ב-MRI כתקין, אך בפועל בגלל החלמה לא אופטימלית (כזאת שדומה למצב שלפני הפציעה), האיזור כואב כפי שתיארתי ? 4. מה המשמעות של קרע חלקי ישן, מה ההגדרה של ישן מבחינת פענוח בדיקות כאלו (האם זה חודשים/שנים וכו'), והאם הקרע מתי שהוא אמור להתאחות (ולא להיראות ולהרגיש כקרע)? תודה רבה

שאול שלום ממצא ישן, הוא כזה כפי שהינך מתאר. ברור ששנה מפציעה הממצאים הם ישנים. ההגדרה לא באמת משנה.והאמת , גם לא כל כך ממצאי ההדמיה. מה שחשוב הוא הבדיקה הקלינית (טווחים, כח, תחושה פרופריוספטיבית) והמבנה הביומכאני של הגפה התחתונה. לשם כך עלייך להבדק ע"י פיזיותרפיסט שיבצע בדיקה מקיפה ויתאים תכנית טיפול שתכלול גם הסתכלות על הנעלה מתאימה ואולי אף מדרס. אין לדעת עד שלא תתבצע בדיקה בפועל. כף הרגל והקרסול הינם מבנים מורכבים שבעצם מחזיקים את כל משקל הגוף במהלך היום. על כן, הינך מרגיש כך ואין לי ספק כי ניתן לעזור. בברכה ובהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה