רגלי איקס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/12/2015 | 12:36 | מאת: איילת

לבתי בת ה-16 רגלי איקס. היא עוסקת בספורט (שחייה) בהצלחה רבה. בשיעורי הספורט בתיכון (היא תלמידת כיתה י') החלה המורה לספורט לאמן את התלמידות לקראת ריצה בקפיצות של 2 דקות 5, 8, 10, 12...בתי הצליחה לרוץ אחרי מאמץ רב רק 8 דקות ואינה יכולה להמשיך לרוץ בטענה שהיא מרגישה את עצם הרגל (הקטע שבין הקרסול לרך) מתחכך בעצם הברך. ייתכן כי אינה מדייקת התיאור האנטומי אך זו התחושה שלה. הכאב כל כך גדול שאינה יכולה להמשיך לרוץ. המורה טוענת שהיא ממציאה תירוצים ומתפנקת. אציין שבתי סובל מעודף משקל וייתכן שזה מוסיף לעומס שיש על המפרק. אינני יודעת אם הפעלת לחץ עליה להמשיך בריצה לא תגרום לה לנזק במפקר הברך או בחלקים הקשורים אליו ואינני בטוחה מה עלינו לעשות. כמובן שאני שוקלת לפנות לרופא אורטופד בעניין זה, אך הייתי שמחה לקבל חוות דעתך בעניין הריצה עוד טרם אפנה לרופא, וכן אם ידוע לך מה ניתן לעשות בכדי לשפר את המצב באופן כללי. אציין שלאחרונה רכשנו עבורה מדרסים בהזמנה מיוחדת אולם טרם הספיקה להתנסות בהליכה איתם. תודה מראש על תשובתך

איילת שלום יתכן מאד כי התלונות נובעות מהמבנה הביומכני של הגפה התחתונה של ביתך כפי שאת מתארת.אני ממליץ לפנות לבדיקה קלינית מסודרת אצל פיזיותרפיסט שמבין בתחום וכן לבדוק אם המדרסים אותם עשיתם אכן תורמים להפחתת הכאב. כמובן שעליה לנסותם בהדרגה לפני שמחליטים אם הם עוזרים או לא ואם לא אז מדוע לא (לבדוק את המדרס) בכל מקרה יתכן וזקוקה לטיפול פיזיותרפיסט אם כאובה, או חלשה. שולח לינק רלוונטי על מנת שתבינו את התכונות הנכונות של המדרס http://imacs.co.il/prod.asp?id=55 בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה