איחוי שבר בבסיס מסרק שלישי בכף הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

08/11/2015 | 19:43 | מאת: ג'ון

לפני כ- 6 שבועות נגרם לי שבר בבסיס עצם המסרק השלישי בכף רגל ימין. השבר אובחן בעקבות צילום רנטגן שעברתי בבית החולים. טופלתי בחצי גבס ולאחר מכן במגף אורתופדי. בעבור כחודש מאירוע השבר עברתי בדיקת ct. פענוח הבדיקה התקבל לאחר כ- 20 ימים ובו נרשם: מודגם שבר ללא תזוזה משמעותית בבסיס עצם המסרק השלישית... תפיחות קלה של רקמות רכות באזור השבר. האם המשמעות של הפענוח היא שהשבר לא התאחה? האם הבדיקה מציגה את מצב איחוי השבר? מה המשמעות של תפיחות ברקמות הרכות ומה דרכי הטיפול?

שלום הפיענוח מצביע על שבר ללא תזוזה. אין אימרה שם לגבי האיחוי. איחוי של רקמות מתבצע לרוב לאחר שישה שבועות ואתה נבדקת לפני כן. בכל מקרה, זהו שבר בדרגה לא קשה כיוון שאין תזוזה והוא יציב. סביר ויתאחה. לגבי התפיחות ברקמות, מדובר בבצקת וזה נורמאלי אחרי טראומה לרקמות. החלמה מהירה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה