בעיה אורטופדית שצצה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/11/2015 | 00:03 | מאת: מיטל

היי שמי מיטל ולפני 5 חוד ילדתי בן מקסים בנשקל 4.50 וקיום שוקל 10 קילו...אני 1.70 מטר ושוקלת 53 ....אני כל חמשת החודשחם הרמתי את התינוק המון וסובלת מכאבי גב תחתון חמורים עקב התקופפויות לצורך ההאכלה(מניקה) החלפה מקלחת וכו...מגדלת אותו דיי לבד ..עכשיו לסיפורי ..לפני חודש התחלתי להרגיש בצליעה של רגל שמאל כאילו היא "עוקפת את רגל ימין והברך לא מתקפלת בתיאום ...וזה גורם לחוסר שיווי מקל וצליעה שבחיים לא הייתה לי (בת 27) ..הייצי ספורטאית לפני רצה המון...ביחד עם זאת יש שמאל התחיחה לזייף במיומנות והתחילו לי כאבי שרירים לאורך כל היד...הלכתי כמובן ל3 נוירולוגים שונים שעשו לי בדיקה כללית לתפקוד השרירים לא מצאו משהו מחשיד ושלחו לסיטי ובדיקות דם שיצאו תקינות...וגם לmri מח כדיי לשלול הכל...ואז אמרתי שאני אלך לאורטופד כי זה קצת הגיוני שבשל העומס של החודשים וההריון שעברתי השפיעו עלי...והאורטופד ישר שראה אותי לחץ לי על הקודה מאוד כואבת מתחת לשכמות בגב ומתחת לטוסיק ..ואמר שצריך לעשות זריקות כי העצב והשריר נפגשים (עם אני זוכרת נכון) ...והוא אמר לי לעמוד ישר והוא אמר שיש לי חוסר איזון בגוף (מה שבחיים לא היה) ואמר שצריך לעשות מדרס לרגל ימין 8 ממ...הבחנה בתוך פחות מ2 דק...מה שמלחיץ...יכול להיות? מצד אחד אני רגועה שאולי זה לא איזה מחלה לא עלינו נוירולוגית זה מסביר את החולשה בשרירים? דבר כזה יכול לצוץ בגיל 27 ? ? ועד כמה זה יהיה משמעותי בהליכה ..? תודה רבה

מיטל שלום אכן יכולות לצוץ בעיות במערכת השריר שלד לאחר לידה. אם זאת הסמפטומים וסימנים אותם את מתארת דורשים בדיקה קלינית מעמיקה ע"י פיזיותרפיסט. יתכן ותזדקקי למעבדת הליכה אך ראשית גשי להבדק. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה