האם לנתח קרסול כשיש קרע חלקי בגיד TP או שמרני

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/11/2015 | 08:55 | מאת: אורית

שלום סאם.היית מורה שלי לניתוח הליכה ולכן אני רואה בך מוממחה רציני לבן משפחה שלי יש כפות רגליים שטוחות (PRONATED) .הוא איש גבוה ומלא.בן 60.השתמש במדרסים שנים.מה ס התחילו כאבים ונפיחות בכף רגל לפני כחודש.בMRI "טנדינוזיס+קרע חלקי במקטע מרוחק של TP עד לאחיזה בנביקולר.עדות לSPRAIN כרוני של ATFL. התחיל ללכת עם AIRLIFT אך מפחד לשים משקל מלא על כף הרגל עדיין. (הולך על הצד החיצוני). האם ניתוח יכול להיות פתרון? הוצע העברת גיד ושיוף עצם (אינני יודעת בדיוק).מה הסיכויים להחלמה טובה (כף הרגל השניה גם מועדת לפורענות) בברכה ותודה אורית

אורית שלום בואי נתחיל מהסוף. כדאי מאד מאד לנסות טיפול שמרני ארוך טווח (אפילו חצי שנה) לפני ששוקלים ניתוח. וגם אז לנסות להמנע מכך. ולעיקר- אינני מבין מדוע את מתארת הליכה בצד החיצוני של כף הרגל. הייתי מצפה במקרה כזה להליכה בפרונציה מוגברת. שנית, הטיפול השמרני חייב לכלול חיזוק, תרגול פרופריוספטיבי וכמובן הורדת כאב. הטיפול לא יכול להיות שלם ללא מדרס ביומכני מתאים ז"א קשיח ומותאם ללא נשיאת משקל. אליו חייבים להתלוות נעליים תומכות מתאימות. ולסיכום-ניתוח אינו רעיון טוב. למצות טיפול שמרני מתאים וייחודי למצבו. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה