נזק נוירולוגי?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/09/2015 | 20:13 | מאת: מייה

שלום חמיס. בחודש מאי עברתי ניתוח בכף רגל, אצבעות 4+3 תיקון עיוות באיזור הפלנטארי+ תיקון אצבעות פטיש. הייתי 9שבועות עם קיבוע KW. מאז שהוציאו לי את הקיבוע אני לא יכלה להזיז את האצבעות(המנותחות). יש לי נזק נוירולוגי? אני אמורה לדאוג..? אפשר לטפל בזה? אם אפשר להוסיף, אני בחורה עם SPINA BIFIFA הולכת קצת אך משתמשת בכסא גלגלים

שלום נזק עצבי ניתן לקבוע על פי תנועה קיימת רצונית. קושי בתנועתיות של אצבעות לאחר קיבוע הינו הגיוני מעצם הקיבוע, קיצור של האצבעות ואימוביליזציה. צריך בטיפול השמרני, ליצור מצב בו טווח התנועה מלא וכח שרירים המאפשר את התנועה. בבדיקה של פיזיותרפיסט ניתן יהיה להתאים תכנית טיפול רלוונטית למצבך. כמו כן פיזיותרפיסט יוכל להמליץ על אביזרים מתאימים כגון מדרס במידת הצורך. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה