החלמונית

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

04/08/2015 | 10:30 | מאת: דרור

שלום רב, אני יודע שחוליות הגב L1-L5 מעצבבות בעיקר את שרירי הרגליים בזמן הליכה. השאלה היא האם גם חוליות T1-T6 ו T7-T12 מעצבבות גם הן שרירים בזמן הליכה איטית. האם ידוע לך על צורת הליכה או תנועות בזמן ההליכה (כמו כיווץ הבטן למשל) שיגרו לחוליות T1-12 לעצבב יותר בזמן הליכה איטית. תודה רבה.

שלום חוליות אינן מעצבבות דבר. מערכת העצבים אחראית על העצבוב. העצבים שעליהן הנך מבקש תשובה אחראים על השרירים הבין צלעיים, שריר החזה, הבטן והגב. העצבים העליונים באזור T קשורים גם לגפה העליונה בקצוות שלה באזור האצבעות. אין קשר בין צורת הליכה לעצבוב הנ"ל בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה