כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/04/2015 | 12:24 | מאת: סי

שלום. לאחרונה כשאני הולכת כמה זמן כמו למשל להסתובב בקניון או לדוגמא עומדת שעה שעה וחצי ורואה הופעה, (סיטואציות כאלו) אני מרגישה ממש כאבים בגב התחתון. כואב לי נורא, ואני חייבת לשבת. כאילו הגב שלי תקוע כזה כאילו הוא ננעל וצריך מסאז לשחרר אותו. ממש כואב. בעבר הרגשתי כאבים כאלו מידי פעם. אבל עכשיו זה באופן קבוע. יש לי קשת בגב, ופיזיוטרפיסטית שטיפלה בי בעבר כשהייתי רוקדת אמרה לי שאין לי הרבה תנועה בגב התחתון ושהוא לא גמיש. לא רקדתי קרוב לשנה מאחר והייתי בטיול ממושך בחול. יש לציין שעד עכשיו לא כאב לי בצורה ובקביעות כאלו. אשמח לדעת אם תוכלו לומר לי מה זה ומה יש לעשות. תודה

שלום כאב גב תחתון הינו סינדרום נפוץ מאד באוכלוסיה. הוא יכול להגרם במקור ממספר מבנים בגב וביניהם בלט או פריצת דיסק, מייצבי גוו חלשים, חוסר יציבות של מפרקים מסויימים, גמישות יתר , חוסר איזון שרירי, אסימטריה ועוד. על מנת לדעת מה הבעיה אני ממליץ לגשת לפיזיותרפיסט שיבצע בדיקה קלינית, יאבחן ויתאים תכנית טיפול שמרנית מתאימה. כל זאת נכון כמובן באם לא מדובר באיזהשהו ארוע טראומתי שבעקבותיו הכאב כגון נפילה . במקרה כזה יש צורך לפנות ראשית לאורתופד. בברכה סאם www.imacs.coil

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה