כאבים בחלק הפנימי של הקרסול

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

20/02/2015 | 17:02 | מאת: אלי

יש לי סיפור של כף רגל שטוחה מילדות ותמיד היו לי מדרסים. לאחרונה ביצעתי בדיקה טרמוגרפית לכף הרגל ונאמר לי שאין לי כף רגל שטוחה בכלל...ראו את הקשת מצויין. לפיכך קניתי נעל ספורט חדשה מסוג ניוטון ללא תמיכה לקשת. התחלתי לרוץ עם הנעל בהדרגה כמעט כל יום, ואז כמעט בבת אחת הופיעו לי כאבים בחלק הפנימי של הקרסול מייד מעל המליאולוס הפנימי. לא יודע למה לייחס את הכאב. לנעל לא מתאימה? בכל זאת בעיה בקשת? כפי שקראתי והצלחתי להבין מדובר ב- tibialis posterior tendinitis. ברצוני לשאול: 1. האם בדיקה אצלכם יכולה לאשר או לשלול קיום כף רגל שוטחה אחת ולתמיד? 2. האם אפשר לבצע תיקון לכף הרגל רק באמצעות נעל ספורט? האם תוכלו לעזור במציאת נעל ספורט מתאימה? מנסיוני בעבר, אני לא אוהב מדרסים, עושה מדרסים יקרים ובסוף בכלל לא שם אותם. יש בעיה כאשר מתרגלים למדרסים ויש צורך בהעברתם לכל נעל אחרת והמדרסים לא מתאימים לכל נעל 3. האם ניתוח הליכה/ריצה יכול לתרום דבר במצבי? 4. מה מיוחד במדרסים שאתם מציעים שאין במדרסים אחרים? כל מדרס רפואי טוב מוטבע בגבס ונשלח למעבדה להכנתו המדוייקת. לדוגמא, מה ההבדל בין המדרסים שלכם למדרס Fit Step Pro? 5. תודה על התשובות!

אלי שלום האבחון של כף רגל שטוחה כנראה נכון אצלך. בבדיקה לא בהכרח נבדקת רק הקשת אלא המנח הביומכאני של מפרק הקרסול. הליכה וריצה עם נעל לא מתאימה מיד ישפיעו על כף רגל מסוג זה וכנראה שהאבחנה שלך נכונה. על מנת לדעת בוודאות ובמדויק הבדיקה המתאימה ביותר הינה במעבדת הליכה א יתכן וגם בדיקה קלינית טובה ומקצועית תספק תשובה אמינה, תלוי כמובן בבודק. מצרף קישור רלוונטי http://imacs.co.il/prod.asp?id=55 לצערי אני לא בקיא במדרס שציינת להשוואה ועל כן אני מנוע מלענות בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה