צורת הליכה בריאה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/01/2015 | 19:10 | מאת: אלי

בן 60 סובל מרדיקולופטיה. רוצה ללכת באופן שמזכיר שחיית חתירה : כלומר מזיז את החלק העליון של הגוף מהאגן למעלה, ברבע סיבוב ,ימינה ושמאלה ,תוך כדי הליכה (רגל ויד נגדית יחדיו).מומלץ?! כדי שהעמוד שדר קצת יסתובב תודה

13/01/2015 | 20:31 | מאת: אלי

עם מרפקים מקופלים=חיקוי להליכה נורדית?

15/01/2015 | 09:05 | מאת: אלי

נאמר לי שהחורים בעמוד השדרה - מהם יוצאים 'חוטי' עצבים מעמוד השדרה-מעובים (קוטר צר) ולכן גם מתחככים בחוטים. האם לידיעתך זה הפיך?! והתעמלות טובה/תנועתיות בסיבוב עמוד השדרה ,גורמת לפחות עיבוי והגדלת החורים? בפרט למטה

אלי שלום לשאלתך לגבי סגנון הליכה זה תלוי באם מדובר בהליכה ספורטיבית רצינית. ראשית כל 'תבנית הליכה טבעית הינה רציפרוקלית. יד נגדית לרגל. לגבי המרפקים הכפופים- כאן בעצם מרוויחים סוג של חיזוק גף עליון ועיצוב היד, בנוסף המנח מאפשר שמירה על מהירות ההליכה והאינרציה ולבסוף בעיקר בהליכות ארוכות,אם היד ישרה לגמרי היא עלולה לפתח אודם, נפיחות ועיקצוצים בקצוות ולכן זה טוב דווקא לכופף. לשאלתך לגבי הגב ועמוד השדרה- תמיד עדיף לתרגל ולחזק את הגב. לא בהכרח בתנועות סיבוביות. אם מדובר בהצרות של עמוד השדרה זה לא בהכרח יעלם אבל לא חייב להיות סמפטומתי אם מטפלים בזה נכון. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה